Inden for softwareløsninger til virksomheder er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. I den forbindelse støder man blandt andet på ordet Business Intelligence. Det er et udtryk, der findes i forbindelse med disse softwareløsninger.

Ordet dækker i virkeligheden et ret bredt udvalg af løsninger, og der er typisk tale om software, der anvendes til at trække data ud fra kildesystemer. Når dataene er trukket ud, hjælper softwaren med at transformere dem til noget, der er mere enkelt. Efterfølgende bliver dataene indsat i enten en ny database eller en ny struktur.

Formålet med dette er at gøre det nemmere for virksomhederne at benytte virksomhedens data til både rapportering og statistik. Formålet er i sidste ende at få mere gennemskuelighed i data og på den måde komme til at spare penge.

BI er nøglen til at drive god forretning

Fælles for alle BI-løsninger er, at de benyttes til at skabe overblik over de data, der findes i virksomheden. For langt de fleste virksomheder er det tilfældet, at der anvendes en stor mængde af data, og at det kan være svært at danne sig et overblik over disse. Det kan også føles så godt som umuligt at trække det guld ud af dataene, som der rent faktisk findes. BI-løsninger er i den forbindelse guld værd, og det benyttes til at inddrage virksomhedens mest væsentlige data inden for en række områder. Der kan her f.eks. være tale om produktion og økonomi. Det er dog også relevant at benytte sig af BI i forbindelse med timeregistrering og løn samt kundedatabaser.

BI-værktøjer spænder også bredt, og man kan få dem i mange forskellige prisklasser. Det er ganske forskelligt, hvad en virksomhed har brug for, og man kan gøre enten en større eller mindre investering i disse. Det handler også om, hvor mange data man har, og hvad formålet egentlig er.