Der er mange fordele ved e-læring, og det kan som regel være til virksomhedens bedste at få læring på den måde. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på de fordele, der er ved e-læring, og går man med tanker om, hvorvidt denne læringsmetode er noget for en, så gælder det bare om at læse med her.

Det gode ved e-læring er først og fremmest, at det er skalerbart. Det er en god måde at udvikle medarbejdernes kompetencer på, og det er uanset, om der er tale om en helt ny viden, eller om det er en eksisterende viden, der skal enten fornys eller videreudvikles. Der er som regel altid mulighed for at deltage i specifikke forløb, der kan skræddersyes, og man kan selv bestemme, i hvilket tempo man følger e-læringen. Man kan på den måde få den læring, man har brug for, når der ikke er så meget at lave i virksomheden. Det kan på den måde aldrig gå ud over virksomhedens drift.

E-læring sker i eget tempo

Den helt store fordel er naturligvis, at medarbejderne kan tage den nye læring i helt eget tempo. Der er endda også nogen, der foretrækker at gøre det derhjemme i fritiden, fordi de bliver så opslugt af det. Det er naturligvis også fordelagtigt, at man altid kan sætte læringen på pause og i mellemtiden prøve nogle ting af i virksomheden, der er relateret til det, man har lært. Den nyeste viden findes også altid på internettet, så vil man være med, hvor det sker, så skal man se at få øjnene op for det.

Der er også mange penge at spare sammenlignet med konventionel læring. Det er ikke desto mindre med til at gøre det endnu mere attraktivt. Det har også vist sig, at rigtig mange mennesker lærer meget effektivt på denne måde.